Wuhan, orașul din care a pornit infecția cu coronavirus, a fost izolat

Wuhan se izolează

Wuhan, China, este centrul focarului de coronavirus. Reacția inițială reținută a autorităților față de cazurile de infecție a generat neliniște și a declanșat un mare scandal mediatic.

Zhou Xianwang, primarul din Wuhan, a admis că gestionarea crizei a fost deficitară. El a declarat pentru postul de televiziune chinez CCTV: „Nu am dezvăluit informații în timp util. De asemenea, nu am folosit informații eficiente pentru a ne îmbunătăți activitatea.” În timpul declarațiilor, primarul a purtat o mască de protecție.

El a subliniat că guvernul local a fost obligat să solicite permisiunea unor autorități mai înalte înainte de a dezvălui complet informații despre virus.

Începând de joia trecută, trenurile și zborurile au fost anulate în Wuhan.

Transportul public a fost suspendat, iar circulația mașinilor private – interzisă.

Locuitorii din Wuhan sunt furioși. Ei spun că ar fi trebuit informați mai devreme despre riscurile potențiale pe care le prezintă focarul.

81 de oameni au murit până acum. Sunt peste 2.700 de cazuri identificate ca infecții cu coronavirus. Peste 400 dintre pacienți sunt într-o stare critică.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, a organizat azi o întâlnire specială cu oficialii de la Beijing. Tema este legată de focarul de infecție din Wuhan.

OMS a decis să nu mai declare problema o urgență de sănătate publică internațională. Dar șeful OMS a spus că este o situație de urgență pentru China.

Wuhan se izolează tot mai mult.

În China este vacanță școlară și sunt mulți oameni în concediu în această perioadă. Pentru a reduce riscurile, oficialii chinezi au prelungit vacanța până la cel puțin 2 februarie în China și până la 9 februarie la Shanghai. De asemenea, autoritățile au extins restricțiile de călătorie în întreaga țară.

Circulația autobuzelor pe distanțe lungi este cel mai ieftin mod de călătorie. Suspendarea circulației acestora va întârzia întoarcerea la muncă a milioane de chinezi.

În timp ce vânzătorii chinezi poartă măști, mai multe lanțuri de magazine se închid temporar. Companiile și băncile online lucrează ținându-și angajații acasă.

Wuhan are 11 milioane de locuitori. Orașul va rămâne închis. Premierul chinez, Li Keqiang, a vizitat azi unitățile medicale din oraș. A constatat că spitalele sunt supraaglomerate, iar materialele medicale sunt deficitare. În mare viteză, oficialii din Wuhan au demarat construcția a două spitale noi.

Articole asemanatoare