Zapada de 4 matri pe Transalpina, dupa ninsoarea cazuta masiv pe 1 Mai! Cand cred drumarii ca se va redeschide “Soseaua Norilor”!

Drumul pe cea mai înaltă şosea din România – „Şoseaua dintre nori” – continuă să fie închis circulaţiei, stratul de zăpadă fiind în continuare consistent. Pe unele porţiuni, de pe tronsonul Obârşia Lotrului (Vâlcea) – Rânca (Gorj) acesta măsoară 4 metri înălţime. 

În lupta cu nămeţii, angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova întâmpină probleme din cauza vremii nefavorabile. Cum s-a întâmplat şi vineri, 10 mai. S-a ajuns cu deszăpezirea la cea mai înaltă cotă, 2145 m, în Pasul Urdele – Vâlcea, dar din cauza vântului puternic şi al vizibilităţii reduse, drumarii s-au văzut nevoiţi să renunţe şi să se întoarcă la baza din Târgu Jiu. 

Ultima ninsoare a avut loc pe 1 mai, dar stratul de zăpadă este mai înalt pe alocuri decât utilajele pentru deszăpezire.  „Viscolul şi ceaţa ne-au făcut să ne oprim din lucrările de deszăpezire pe Transalpina. Vom continua în zilele următoare când se anunţă vreme bună. S-a acţionat cu autofreza pentru lărgire în zonele unde se poate lucra fără a se pune în pericol siguranţa deservenţilor”, au anunţat drumarii pe pagina lor de socializare.

În aceste condiţii, chiar dacă circulaţia a fost oprită la sfârşitul lunii octombrie, ea va fi reluată, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie şi nu la începutul ei, ca până acum, mai susţin drumarii.

Dacă vremea va permite, dacă se va mai încălzi, utilajele de deszăpezire vor acţiona, din nou, în cursul săptămânii viitoare.  Situaţia este similară şi pe Transfăgărăşan. Şi aici, circulaţia va rămâne închisă până la 1 iulie, din cauza nămeţilor.   

Reamintim că accesul pe DN 67C – Transalpina – între Obârşia Lotrului şi Rânca este interzis tuturor categoriilor de autovehicule. Ieri, un şofer de 83 de ani a fost întors din drum din zona Urdele. Bărbatul a motivat că intenţiona să ajungă la Prislop..    Imaginile surprinse, joi, pe Transalpina, arată înălţimea stratului de zăpadă de pe „Şoseaua Norilor”.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu