sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Zece morți în urma unui atac armat în Colorado, SUA

Zece persoane, printre care un poliţist, au fost ucise într-un atac armat petrecut ieri într-un supermarket din oraşul Boulder din statul american Colorado, au comunicat autorităţile locale. Este al doilea incident grav de acest fel din ultima săptămână în Statele Unite, după cel de la Atlanta, relatează Reuters.

Poliţia a dat deocamdată puţine detalii despre atacul din Colorado, produs în jurul orei locale 15:00 (21:00 GMT) la supermarketul King Soopers, la circa 45 km de Denver.

Şefa poliţiei din Boulder, Maris Herold, a relatat că poliţia a început să primească alerte despre focuri de armă şi o persoană având asupra sa o ‘armă de patrulare’ în jurul orei 14:30 (20:30 GMT). Cu vocea gâtuită de emoţie, ea a anunţat că poliţistul Eric Talley, de 51 de ani, unul dintre primii care au intervenit, a fost ‘împuşcat mortal’, numindu-i acţiunile drept ‘eroice’.

Procurorul districtual Michael Dougherty a anunţat că prezumtivul atacator a fost rănit şi se află în custodia poliţiei. ‘Inima mea se îndreaptă spre familia lui Eric Talley, cei dragi lui şi colegii lui. Viaţa i-a fost curmată mult prea devreme’, a transmis procurorul, care şi-a mai exprimat ‘profunda tristeţe pentru toate victimele ucise la King Soopers’.

Imagini video difuzate de canale de televiziune au arătat un bărbat cu barbă, cu bustul gol şi în boxeri, scos încătuşat din supermarket, pus pe o targă şi apoi într-o ambulanţă. Bărbatul părea să aibă un picior însângerat şi şchiopăta.

Postul CNN, citând o sursă neidentificată din eşalonul superior la poliţiei, a relatat că arma folosită în atac a fost una de tip AR-15.

Poliţia a precizat că numele victimelor nu vor fi făcute publice înainte ca familiile lor să fie anunţate despre moartea celor dragi.

Forţele de intervenţie au sosit la faţa locului ‘în câteva minute’ după primirea unui apel la 911 şi au pătruns în clădire ‘foarte rapid’.

Incidentul a survenit la mai puţin de o săptămână de la atacurile de marţea trecută de la Atlanta, în care au fost ucise opt persoane, printre care şase femei asiatice, în trei saloane de masaj. Un bărbat de 21 de ani a fost inculpat pentru aceste atacuri.

 

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie