joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Ziua Ambulanței, marcată la Târgu Jiu cu personal din toată țara

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată în fiecare an la 28 iulie, dată la care, în 1906, a apărut prima „Salvare’” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. Evenimentul a fost sărbătorit cu fast în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Zeci de ambulanțe au defilat prin centrul orașului, aproximativ 500 de angajați din toată țara fiind prezenți la manifestare. Startul l-a dat chiar Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România.

Gheorghe Chiș, președinte FNS „Ambulanța” din România

La întâlnire a fost prezent și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, care le-a reaminit oaspeților rolul Ecaterinei Teodoroiu, înrolată ca voluntar în primul război mondial.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, consideră că, sprijinită de autorități, instituția sa poate oferi un act medical de calitate.

Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu a fost prezent la eveniment, în schimb au fost de față reprezentanți ai guvernului.

 

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie