sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Ziua Franței: tema anului 2021 este „Câștigăm viitorul!”

Mii de oameni sunt aşteptaţi astăzi, la Paris, la parada de Ziua Naţională a Franţei care va avea loc sub tema „Câştigăm viitorul”.

Tradiţionala paradă revine pe Champs-Élysées după un an de pauză din cauza pandemiei, potrivit france24.com. Oamenii se vor afla de o parte şi de alta a bulevardului, până la Arcul de Triumf, iar în Place de la Concorde au fost amenajate tribune unde sunt aşteptaţi 10.000 de invitaţi, mai puţin de jumătate faţă de numărul din anii precedenţi pandemiei.

Pentru defilarea de pe Champs-Élysées au fost mobilizaţi 5.000 de militari, 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule militare şi 200 de cai ai Gărzii Republicane.

Forţele speciale europene implicate în operaţiunile anti-jihadiste din regiunea Sahel vor deschide parada, subliniind priorităţile militare ale preşedintelui Emmanuel Macron.

„Câştigăm viitorul” este tema ediţiei la care Macron se va afla alături de membrii Guvernului şi liderii armatei. Tema face referire la capacitatea naţiunii de a depăşi dificultăţile legat de pandemie şi de a reveni, dar şi la armată, tot mai activă.

Spectacolul aerian acrobatic din final va fi un omagiu adus valorilor umaniste universale şi va sta sub semnul „Micului Prinţ”, personaj al lui Antoine de Saint-Exupéry, scriitor căzut la datorie în Al Doilea Război Mondial.

Vremea ar putea să afecteze focurile de artificii pregătite în diverse părţi din ţară, caracteristică recunoscută a Zilei Bastiliei, care marchează asaltul asupra închisorii, eveniment major din Revoluţia Franceză din 1789.

La Nisa va fi comemorat atacul terorist din urmă cu cinci ani, când un bărbat a ucis cu o maşină 86 de oameni.

Prim-ministrul Jean Castex va vizita oraşul pentru o ceremonie la memorialul victimelor, de unde urmează să fie eliberaţi, în semn de pace, 86 de porumbei.

Seara, autorităţile locale au organizat un concert şi, la ora locală 22:34, momentul la care a început atacul, 86 de raze vor lumina malul Mării Mediterane în semn de omagiu adus victimelor.

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie