marți, ianuarie 26, 2021
2.9 C
Craiova

Târgul de Turism al Olteniei, între 6 și 8 martie. Noutăți și surprize

Centrul Multifuncțional Craiova va găzdui, între 6 și 8 martie, Târgul de turism al Olteniei. Se anunță o ediție spectaculoasă, cu reduceri, multe noutăți și surprize.

Potrivit organizatorilor, și-au anunțat intentia de a participa un număr de peste 80 de firme expozante și peste 600 de firme vizitatoare  din domeniile:  turism, hoteluri și pensiuni, restaurante,  baruri și cafenele, firme de catering, companii de transport auto și feroviar, companii aeriene, asociații de turism, companii de asigurări.

Este cel mai mare eveniment dedicat turismului din regiunea Olteniei și se adresează persoanelor în căutare de vacanţe în noi destinaţii, pe care să le rezerve la cele mai avantajoase preţuri.

Zboruri charter din Craiova spre Antalya

Recunoscută drept cea mai populară destinație de vacanță a Turciei, Antalya este alegerea potrivită atât pentru un concediu în familie, cât și pentru o escapadă cu prietenii. Ca noutate, sunt 3 chartere către Antalya cu plecare din Craiova. În fiecare săptămână  (luni, joi și vineri), trei companii aeriene operează zboruri directe din Craiova spre Antalya.

Destinaţiile exotice sunt din ce în ce mai solicitate de turişti  şi oferta agentiilor este variată, de la Republica Dominicană Cuba, Mexic la Thailanda, Sri Lanka, Maldive, Mauritius, Seychelles, Zanzibar, Bali.

Ofertele de vacanţă vor cuprinde atât destinaţiile externe aflate la mare căutare (Turcia, Grecia, Spania, Italia, Egipt, Tunisia, Cipru, Portugalia),  cât şi litoralul românesc, staţiunile montane şi balneare din România, unde vacanţele se pot cumpăra şi cu vouchere de vacanţă.

Surprize pentru vizitatori

Cei care merg la târg vor afla cum se schimbă CFR Călători și ce oferte pregătește. De asemenea, meșterii olari, tâmplari, artizani sau croitori rispiți prin toate colțurile țării aduc mai aproape de oamenii de astăzi bucuria și emoția tradițiilor românești.

 Nu vor lipsi tombole cu premii, prezentãri de locații hoteliere noi deschise, degustãri specifice anumitor zone turistice, momente artistice care sã trezeascã interesul pentru anumite destinatii.

Furnizori de echipamente și cooking show-uri

Târgul de Turism al Olteniei se va desfășura în paralel cu Horeca Expo Oltenia, târg dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii pentru hoteluri, restaurante si baruri. Nu vor lipsi cooking show-uri organziate de chef Ciprian Nicolescu însoțite de pairing-uri oferite de somelierul Sergiu Nedelea.

„Dacă sunteți interesați de imprimarea și personalizarea articolelor textile și de îmbrăcăminte cu ajutorul tehnologiei de broderie computerizată de ultimă generație, o să ne cunoaștem în curând cu Atelierul de Broderie Brizbiz”, mai anunță organizatorii evenimentului.

Produse bio și amintiri personalizate

De la târg nu vor lipsi nici produsele tradiționale bio, dulcețuri 100% naturale după rețete vechi românești, sucuri naturale fără conservanți (Din Eden – Polovragi),  miere de Romanați, produse din lavandă ecologică și dulciuri de casă tradiționale.

Gogu Neagoe va realiza gratis caricaturi vizitatorilor doritori sa păstreze o amintire de la Targul de Turism al Olteniei 2020.

Program de vizitare

Târgul este deschis între 10:00 şi 18:00, în toate cele trei zile  (6- 8 Martie 2020), iar intrarea este gratuită!

Program Târg:

Vineri: 10.00 – 18.00

Sâmbătă: 10.00 – 18.00

Duminică: 10.00 – 18.00.

Locaţie: Centrul Multifuncţional Craiova, str. Târgului nr. 26

Detalii privind organizarea celor două evenimente găsiţi pe:

www.targdeturismoltenia.ro şi www.horecaexpooltenia.ro.

Pagini de facebook: Târgul de Turism al Olteniei şi Horeca EXPO Oltenia.

Participarea  grupurilor de elevi /studenți de la instituțiile de învățământ din Oltenia  la  evenimentul dedicat turismului  beneficiază de acces gratuit la unul dintre Muzeele din Craiova.

Opinia specialistului

Partenerul euroolteniainfo.com în domeniul turismului, Radu Voinea, manager al Agenției Business Trip din Slatina, spune că Târgul este de neratat.

„Oltenia merită să organizeze un târg de turism, astfel încât fiecare județ să își poată promova atracțiile și zonele de interes. Dau doar câteva exemple: județul Gorj are zone superbe, cum ar fi Peștera Muierii, Polovraci, dar și Cheile Sohodolului. În Vâlcea avem zonele Călimanești – Căciulata, care sunt pline aproape tot timpul anului, pentru recuperare și odihnă. Sunt printre stațiunile cele mai căutate din întreaga țară. Avem o zonă de care se vorbește foarte puțin, dar în timpul verii cu greu se găsește un loc liber – Cazanele Dunării, lângă Orșova, zona Dubova. Încă de acum se fac rezervări pentru lunile iunie – septembrie.

Oltenia este o regiune plină de atracții, din păcate prea puțin promovată. Încurajez hotelierii și autoritățile să participe la cât mai multe târguri de profil, pentru că doar așa aceste locații pot fi cunoscute. Mi-ar plăcea ca Târgul Olteniei să fie de interes pentru cei din regiunea noastră și nu numai. Din punctul meu de vedere este un eveniment de neratat”, a spus Radu Voinea.

Ultimele stiri

UE cere intensificarea vaccinărilor, testărilor și combaterea pandemiei

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să intensifice campania de vaccinare, să recomande în continuare respectarea distanțării fizice și abținerea...

Mai multe articole din aceeasi categorie