luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Olguța Vasilescu: Craiovenii vor avea la robinet apă de izvor, din 2024

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că anul viitor vor fi gata lucrările la Firul II al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova, iar locuitorii municipiului vor avea la robinet apă de izvor.

„Cel mai important obiectiv al mandatului meu, care este și cel mai mare contract de aducțiune de apă din Uniunea Europeană, este aproape de finalizare. Lucrările pe tronsonul I al Firului II Isvarna – Craiova, în cadrul contractului DJ-CL-17 Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Isvarna; reabilitare și extindere conductă aducțiune Isvarna – Craiova, fir II, se apropie de finalizare. Antreprenorul, S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L., a introdus până în prezent aproape 19.900 metri liniari din totalul de 20.502 metri liniari de conductă, cât măsoară acest prim tronson. În plus, s-a realizat reabilitarea stației de clorinare și amenajarea incintei stației de captare, iar la exterior se lucrează în această perioadă la realizarea căminelor de debitmetru, by-pass debitmetru și montarea vanelor de izolare debitmetru“, a scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Vezi AICI VIDEO cu lucrările la Firul II al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

Potrivit edilului, în paralel, pe contractul DJ-CL-19, Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, tronson III, societatea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. tocmai a finalizat, în comuna gorjeană Plopșoru, o supratraversare peste un curs de apă nepermanent, pe o lungime de 36 metri. „În total, pe firul II de aducțiune Isvarna – Craiova au fost introduși până în acest moment 99.700 metri liniari de conductă, din totalul de 123.414 metri liniari prevăzuți în proiect, adică un procent total de 81%. Însă întreaga investiție include multe alte lucrări complexe, integrate, astfel încât să aducem apă de munte, de cea mai bună calitate, în Craiova“, a mai anunțat Olguța Vasilescu.

Ce presupune Firul II al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova are o lungime de 123,4 km și presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Isvarna și o stație nouă de hipoclorit. Fiind vorba despre o investiție complexă, realizarea firului II de aducțiune a fost împărțită în șase contracte de lucrări.

La finalul lucrărilor va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj (Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus), dar și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj. Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în valoare totală de 445.831.222 de euro.

Citește și:

(VIDEO) Ritm bun de lucru pe firul II al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

DOLJ / Compania de Apă Oltenia se extinde. Ce comună a intrat în aria sa de operare

Ultimele stiri

Baza aeriană Mihail Kogălniceanu se tranformă în cea mai mare bază NATO. Ce se întâmplă în localitatea constănțeană

Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, situată la 20 km de coasta Mării Negre, se transformă în cea mai mare bază...

Mai multe articole din aceeasi categorie